Wat is Quantum Allergy?

Wat was het weer boeiend! Ik heb het afgelopen weekend de workshop Quantum Allergy gevolgd. Een onderdeel van de Quantum Touch workshops waarbij je zogeheten ‘verstoringen’ leert behandelen. Die kunnen te maken hebben met een allergie, intolerantie, prikkels of verslavingen. Het kan je van je hooikoorts afhelpen of van je overgevoeligheid voor geluid, maar ook van je koffieverslaving of zelfs van je trauma. Het kan je ook helpen opsporen waar je buikpijn, hoofdpijn of rugpijn vandaan komt, of je huiduitslag. Het kan ervoor zorgen dat je je niet meer ergert aan (of verkrampt bij) een bepaalde persoon of situatie. En nog zoveel meer!

Het onderbewuste

De methode zelf is, net als bij Quantum Touch, heel eenvoudig. (En iedereen kan het leren Je hebt er in dit geval wel de cursus Q.T. Level 1 voor nodig.) Er wordt gewerkt met de spiertest, daarbij kijk je hoe het onderbewuste reageert op een stofje of op de gedachte daaraan; of op een persoon of situatie. Het lichaam in zijn oneindige wijsheid, geeft altijd het juiste antwoord of iets goed voor je is of niet. Wat je eet, denkt, zegt, voelt of doet heeft altijd óf een versterkend effect, of het verzwakt je.

Ons systeem resetten

En nu komt het: we blijken ons systeem, ons celgeheugen, werkelijk heel gemakkelijk te kunnen herprogrammeren. Je kunt het lichaam of het onderbewuste prima resetten, waarna het niet meer allergisch of overgevoelig is. Dat doe je door een combinatie te gebruiken van Q.T. ademhaling en specifieke Quantum Allergy aanrakingen.

Eye-opener

Meerdere cursisten vertelden op de tweede dag van de workshop, dat ze een product hadden behandeld, voordat ze het aten of dronken, waarvoor ze intolerant waren. Geen van allen had er daarna last van. Verder kwamen er interessante allergieën boven water tijdens het weekend. Iemand bleek pijnlijke gewrichten te krijgen van koffie, een ander ontdekte dat ze beter geen tomaten kon eten. Terwijl je bij het horen van de klachten niet direct aan voeding zou denken. Voor mij was de grootste eye-opener, dat het drinken van 1,5 liter kruidenthee voor chronische verkoudheid kan zorgen! Ook blijken veel mensen overgevoelig te zijn voor het kraanwater dat ze dagelijks (soms in grote hoeveelheden) drinken.

Niet meer overgevoelig

Na afloop van de workshop ging ik eten in een restaurant met allerlei heerlijke gerechten die ik normaal zou vermijden. Ik kan namelijk slecht tegen gluten, lactose en alcohol. Ter plekke besloot ik om de nieuwe methode uit te proberen die ik net had geleerd. Ik heb mijn overgevoeligheden behandeld (het duurt nog geen minuut per onderwerp) en ik heb redelijke hoeveelheden gluten en lactose gegeten, en 2 glazen rosé gedronken. En, toch wel tot mijn eigen verbazing, had ik nergens last van! Al zou dit het enige resultaat zijn van deze workshop, dan is dat het voor mij al dubbel en dwars waard geweest. Maar ik weet zeker dat ik er nog heel veel meer uit ga halen, voor mezelf en voor anderen.

Wil je meer weten hierover? Of wil je een sessie ervaren? Bezoek dan mijn nieuwe website:
massage-ermelo.nl

Leave a Reply